Palaa listaukseen

Sote pistää hynttyyt yhteen, tuo sieki kortesi kekoon!

Sote pistää sosiaali- ja terveyspalveluiden hynttyyt yhteen. Miten tästä muutoksesta tehdään mahdollisuus? Tästä ajankohtaisesta teemasta ja sosiaali- ja terveyspalveluiden hyvän tulevaisuuden aineksista keskustellaan kahvikupposen ääressä Ivalossa tiistaina 30.8. ja Sodankylässä keskiviikkona 31.8. järjestettävissä kaikille avoimissa keskustelutilaisuuksissa.

Ivalon tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyksillä Sajoksesta, Utsjoen kunnanvirastolta, Sevettijärveltä sekä Vuotsosta.

Alueen asukkaiden, järjestöjen, päättäjien ja sote-ammattilaisten toivotaan osallistuvan yhteiseen vuoropuheluun ja tuovan omat paikalliset näkökulmansa ja uudet ideansa keskusteluihin.
Näin tulevissa palveluissa saadaan yhteen sovitettua asukkaiden tarpeet,ammattilaisten osaaminen ja käytettävissä olevat resurssit parhaalla mahdollisella tavalla.

- Tilaisuuksissa kaikilla on mahdollisuus tulla kuulluksi ja saada kuulla muiden näkemyksiä, mielipiteitä ja ideoita tulevaisuuden yhteisistä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista, saatavuudesta, saavutettavuudesta ja mahdollisista uusista toimintatavoista, lupaa Lapin Sote-Savotta –hankkeen prosessivastaava Pertti Hemminki Lapin liitosta.

Tilaisuuksien muut järjestäjät ovat Inarin kunta, Sodankylän kunta, Utsjoen kunta, Saamelaiskäräjät sekä Lapin sairaanhoitopiiri.

Ivalon tilaisuus: ti 30.8.2016 klo 17.00 – 19.30, Kunnantalo, Piiskuntie 1
Etäyhteydet : Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Sevettijärvi (kolttatalo),
Vuotso (koulu) ja Utsjoki (kunnanvirasto)
Sodankylän tilaisuus: ke 31.8.2016 klo 17.00 – 19.30, Kunnanvirasto, Jäämerentie 1

Tilaisuudet ovat suomeksi. Tarvittaessa järjestetään tulkkaus.

Lisätietoja:
Inari, sosiaali – ja terveysjohtaja Mari Palolahti 040 522 1214
Utsjoki, kunnanjohtaja Vuokko Tieva – Niityvuopio, 0400 933 754
Sodankylä, perusturvajohtaja Harri Tiuraniemi, 040 564 4988
Etäyhteydet, hallintopäällikkö Pia Ruotsala, 040 726 2688