Lapin Sote-Savotta -hanke ja sen asiantuntijat pyrkivät tukemaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia uusien innovatiivisten, asiakaslähtöisten ja integroitujen palvelujen tuottamisessa kaikille Lapin asukkaille.

Hankkeen tavoitteena on löytää entistä tehokkaampia tapoja hyödyntää olemassa olevia resursseja sekä auttaa kiinnittämään entistä enemmän huomiota terveyden ja sosiaalihuollon palvelujen vaikuttavuuteen ja tuloksellisuuteen. Myös päällekkäisen työn ja toiminnan pirstaleisuuden vähentäminen on keskeistä.

Lapin Sote-Savotta -hanke pyrkii luomaan uudenlaista osaamis- ja innovaatioperustaa sote-uudistuksen konkreettiselle toimenpanolle.

Hankkeen aikana syntyy sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa kuvaavia nykytila-analyyseja sekä kehittämiseen ja innovointiin liittyviä raportteja, jotka ovat luettavissa ja käytettävissänne tämän sivuston kautta.

Löydätte raportit alla olevien linkkien takaa.

Sote-Savotta -hanke – NHG – LPSHP – mielenterveys- ja päihdepalvelut  LSHP:n alueen sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuuden palveluprosessitLSHP-asiakasprosessit-nykytila-analyysi

Sote-Savotta -hanke – Synesa Solutions Oy – LPSHP – tk-vuodeosasto ja kuntoutus

Lapin Sote-Savotta -hanke – Synesa Solutions – tk-vuodeosastoselvitys loppuraporttiSote-Savotta -hanke – Synesa Solutions Oy – LPSHP – perheiden palvelut ja äitiysneuvola

Tietoa sote-uudistuksesta ja sen valmistelusta Lapissa löydät Sote-uudistus -välilehdeltä. Ajankohtaista lisätietoa valtakunnallisesta sote- ja maakuntauudistuksesta löydät täältä.

Lapin sairaanhoitopiirin alueen sote-valmistelusta löytyy lisätietoa täältä ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueen sote-valmistelusta täältä.

Lapin Sote-Savotta -hankkeen Lapin maakunnan palveluseteli-ilta 11.10.2016

Lapin Sote-Savotta -hanke järjesti yhdessä Rovaniemen kaupungin kanssa Lapin maakunnan yhteisen palveluseteli-illan. Tilaisuus striiimattiin ja sekä video ja esitykset löytyvät täältä:

Tuula Mäntymäki, perusturvalautakunnan puheenjohtaja, Rovaniemen kaupunki

Maija Valta, prosessivastaava, Lapin Sote-Savotta -hanke

Mari Jolanki, päiväkodin johtaja, Päiväkoti Kotola

Markus Hemmilä, toimialajohtaja, Rovaniemen kaupunki

Moona Kuukka, palveluseteliasiantuntija, Smartum Oy

Videoitu tilaisuus löytyy täältä.